Вага 190 гр., Упаковка: фольга, картон
Склад і калорійність арахісу: 551 ккал на 100 г . тобто з'їдаєш 300 г арахісу, і добова норма калорій тобі забезпечена. А ще організм буде збагачений вуглеводами, рослинним білком, численними органічними кислотами (в т.ч. стеаринової, пальмітинової, лінолевої та ін.), Органічним маслом, глобулинами, вітамінами В і Е, пантотенової кислотою, біотин і іншими корисними речовинами. Треба враховувати, що при нагріванні велика частина корисних речовин руйнується, тому арахіс краще їсти в сирому вигляді. Однак в деяких випадках рекомендують злегка обсмажені боби, тому що при невеликому нагріванні вони отримують дещо інші властивості.
Регулярне вживання клітковини з ядер арахісу:
- сприяє зменшенню рівня холестерину в крові і має цілющу дію при захворюваннях серцево-судинної системи, корисний при ішемічній хворобі серця;
- підвищує потенцію і лібідо;
- як доповнення до лікування при захворюваннях травної системи;
- при втомі і безсонні;
- швидко відновлює сили і сон;
- є одним з кращих жовчогінних засобів;
- перешкоджає утворенню тромбів;
- надає заспокійливу дію на нервову систему;
- є сильним антиоксидантом;
- покращує пам'ять, увагу і слух; < br/> - стимулює м'язову активність.
Потрапляючи в шлунок, макуха ядер арахісу набухає, здобуваючи здатність сорбувати і виводити з організму в токсичні речовини, шлаки, надлишок холестерину, аміаку, жовчних пігментів. Завдяки наявності пектинів відбувається процес захисту слизової оболонки від механічних і хімічних подразників, патогенної і гнильної мікрофлори, канцерогенних і шкідливих хімічних речовин (свинець, миш'як і ін.).
спосіб вживання: по 1 ч. ложці 2 рази в день під час їжі, запиваючи склянкою рідини.
клітковиною можна замінити сніданок або щільна вечеря - стакан кефіру з клітковиною чудово наситить і впорається з почуттям голоду.
Протипоказання. Як і всі бобові, арахіс не дуже добре перетравлюється шлунком - якщо є проблеми з шлунково-кишкового тракту. Надлишок жиру і білка, хоч вони і рослинного походження, буде шкідливий для людей з такими захворюваннями, а також із захворюваннями печінки. При ослабленій підшлунковій залозі потрібно дотримуватися обережності. Крім цього, існує індивідуальна непереносимість.
Можна використовувати в якості смако-харчового наповнювача в будь-яких кашах.