ХОНДРОІТІН_БІОЛ

Чому хондроитинсульфат важливий для суглобів?

Для суглобів хондроитинсульфат є незамінним компонентом. При його дефіциті розвиваються структурні зміни хрящів. У патологічний процес втягуються хрящові прокладки, які грають амортизирующую і стабілізуючу роль. Руйнування суглоба супроводжується запальними процесами в тканинах, які знаходяться близько суглобових зчленувань. Хондроітінсульфат є найсильнішим хондропротектором, в результаті його застосування відбуваються такі процеси:

- стимуляція хондроцітамі міжклітинної речовини хрящової тканини;
- заміщення або заповнення суглобової рідини;
- гальмування дії лізосомальних ферментів, які сприяють руйнуванню кісток і хряща;
- активація синтезу гіалуронової кислоти, яка відповідає за в'язкість синовіальної рідини і еластичність зв'язкового апарату;
- зміцнення сполучнотканинних структур;
- збереження рідини в товщі хряща;
- поліпшення рухливості зчленувань;
- гальмування утворення фібринових згустків в мікросудинах синовіальної сумки.

Важливо! Доведено, що хондроитинсульфат знімає запальний процес і має знеболюючий ефект. Це значно знижує фармакологічну навантаження на організм під час терапії нестероїдними медикаментами, забезпечує амортизацію при русі.
Переваги ондроітінсульфата, що містить низькомолекулярні фракції, одержувані з хряща лососевих риб полягає в тому, що низькомолекулярні фракції хондроітінсульфата майже повністю всмоктуються в шлунково-кишковому тракті , зберігаючи свою структуру, і вбудовуються в хрящову тканину.
Хондроітин - це не тільки структурний компонент хряща, це «мастило» для суглобів, яка рятує організм від нестачі білкових з'єднань. Препарати з хондроїтином попереджають розвиток хвороби. Вони акумулюють сили організму для «власного виробництва» хрящової тканини. Вживання цих препаратів спрямована на досягнення стабільної ремісії і, звичайно, збереження суглобів в здоровому і рухливому стані. Препарати хондроитина особливо показані при недостатньому надходженні хондроітінсульфата з їжею.

При виключенні з раціону продуктів тваринного походження (хрящі, шкіра, кістки) рекомендують приймати хондроитинсульфат в таблетках.

В якості профілактики артрозу для суглобів хондроитинсульфат приймають при зміні гормонального фону під час клімаксу. Рекомендують приймати в якості добавки при важких фізичних навантаженнях, порушеннях обміну речовин, людям в літньому віці. Важкоатлетам, а також людям з високими навантаженнями на суглоби необхідно приймати спортивне харчування з хондроітінсульфата. Аміносахаридом забезпечують еластичність і міцність зв'язкового апарату, перешкоджають стирання суглобових поверхонь.

Використання хондроітінсульфата вирішує відразу кілька проблем:

- зменшується навантаження на суглоби;
- збільшується протизапальний ефект ;
- тканина хрящів набуває здатності переносити підвищене навантаження;
- стабільною стає ремісія;
- кісткова тканина набуває нормального іонно-каталітичний обмін кальцію; гіалуронова кислота повертається до норм природного вироблення;
- здорові тканини набувають захист від поширення хвороби;
- уповільнює темпи і силу розвитку остеохондрозу.

Цікаво! Тривалий прийом препаратів з хондроітінсульфата не тільки покращує стан суглобів, а й уповільнює всмоктування жирів в кишечнику, за рахунок чого сприяє нормалізації ваги. У людей, схильних до ожиріння, спостерігалося зниження ліпідів і холестерину в крові. За рахунок знеболюючого дії хондроитинсульфат допомагає скоротити дозу анальгетика при вираженому больовому синдромі.

Рекомендується застосовувати в лікувально-профілактичних цілях при:

- міжхребцевої грижі початкової або запущеної стадії;
- остеопорозі у жінок в період менопаузи та інші формах патології у чоловіків ;
- остеоартрозі з ураженням великих суглобових з'єднань і яскраво вираженим больовим синдромом;
- артриті і поліартриті запущеної ступеня;
- остеохондрозі різних відділів хребетного стовпа;
- ревматоїдному артриті з вираженою клінічною картиною;
- освіті остеофитов при важких ураженнях кісткової тканини;
- травматичних ушкодженнях кінцівок або хребетного стовпа;
- подагрі в початковій стадії без освіти тофусов безпосередньо в суглобової сумці або поблизу неї.