Раціональне лікувальне харчування

  • Ціну знижено / -54,00 грн.
Available
Еліт формула

Хондроітин-біол (60шт)

ТМ "Биолика"
Код: 101
380,00 грн. 434,00 грн.
До закінчення
Хондроітин - хондроитинсульфат, що містить низькомолекулярні фракції, одержувані з хряща лососевих риб.

Що таке раціональне лікувальне харчування

Раціональне лікувальне харчування це фізіологічно повноцінне харчування здорових людей з урахуванням їх статі, віку, характеру праці та інших факторів. Раціональне харчування сприяє збереженню здоров'я, опірності шкідливим факторам навколишнього середовища, високої фізичної та розумової працездатності, а також активному довголіттю.

Основними показниками раціонального харчування є збалансованість і режим харчування.

Повноцінна їжа здорової людини повинна відповідати наступним вимогам: бути нешкідливою, різноманітної, містити достатню збалансовану кількість білків, жирів, вуглеводів, містити достатню кількість вітамінів, баластних речовин (харчових волокон), макро-і-мікроелементів, складатися з продуктів рослинного і тваринного походження, причому перші повинні переважати, містити мінімальну кількість рафінованих харчових продуктів (білого цукру, білого борошна вищих сортів), містити мінімальну кількість солі.

Раціональне лікувальне харчування у чоловіків це своєчасне і правильно з про організоване забезпечення організму оптимальною кількістю їжі, що включає енергію і харчові речовини в необхідних кількостях і в правильному співвідношенні.

Раціональне лікувальне харчування у жінок особливо важливо в період вагітності і годування дитини. Правильний раціон харчування - умова сприятливого перебігу і результату вагітності та пологів, нормального розвитку плода та новонародженого.

Принципи раціонального лікувального харчування

Перше, енергетична цінність раціонального харчування має відповідати енергетичним витратам організму людини. Найчастіше в раціоні сучасної людини рясніють енергоємні продукти. Енергетична цінність цих продуктів сильно перевершує енергетичні витрати організму і з часом відбувається накопичення надмірної маси тіла. А внаслідок цього розвивається ожиріння, а потім і численні захворювання.

А ось другий погляд раціонального харчування полягає у відповідності хімічного складу їжі фізіологічним потребами організму. В людський організм не повинні надходити компоненти неприйнятних хімічних сполук, такі як добавки, барвники, згущувачі, глютамин, сорбіт містяться в деяких продуктах.

Принцип третій раціонального харчування полягає в максимальному розмаїтті щоденного раціону. Чим різноманітніше їжа, тим більше організм отримає вітамінів, мікроелементів та інших важливих і корисних речей. Важливо вживати їжу в один і той же час, привчаючи свій організм до регулярної виробленню шлункового соку. Нерегулярність харчування є однією з основоположних причин виразкової хвороби шлунка, та й безлічі інших захворювань.

Принцип четвертий раціонального харчування має на увазі саме дотримання оптимального режиму в вживанні харчових продуктів. Режим цей визначається регулярністю, кратністю і чергуванням прийому їжі. Дотримання цих чотирьох принципів під час раціонального харчування робить його справді повноцінним і розумним. Головне навчиться правильно їх дотримуватися.

Раціональне лікувальне харчування ознаки

Ознаки раціонального лікувального харчування - збалансованість помірність, різноманітність , правильний режим прийому їжі. Важливе значення має компонування всіх продуктів, що становлять ваш щоденний раціон - необхідно перетворювати продукти в корисну і здорову їжу, яка не повинна приносити шкоди вашому організму. Дана їжа допоможе відновити необхідний баланс в організмі і позбавить його від зайвих кілограмів. А для досягнення наміченої мети потрібно враховувати наступне. Якість використовуваних продуктів і їх енергетичну цінність, умови їх зберігання, хімічний склад, екологічне їх виробництво. Способи, що використовуються в приготуванні їжі. Умови і час прийому їжі, а так само кількість вживаної за добу їжі і її калорійність.

Препарати при раціональному лікувальному харчуванні:

  • - Урбеч лляної
  • - Урбеч асорті
  • - «Лецітін- біол» (таблетки)
  • - «Омега-3» (капсули)
  • - Катран »(капсули)
  • - Гарбуз (масло, клітковина)
  • - Розторопша (масло, клітковина)
  • - Кунжут (масло, клітковина)
  • - Льон (масло, клітковина)
  • - Волоський горіх (масло)
  • - Рижик (масло)
  • - Чорний кмин (масло)
  • - Бальзам «Вин Віта»
  • - Приправа з пряних і цілющих трав.

Поєднання пряних і цілющих дикорослих трав, вирощених на щедрій і сонячної українській землі, надає фітопріправе ТМ «Біоліка» унікальну композицію ароматів, кулінарних переваг і лікувальних властивостей. Ця пряна суміш чудово підходить для приготування перших і других страв, салатів і соусів. Особливу пікантність фітопріправа з пряних і цілющих трав додасть овочевих і фруктових пюре, коктейлів і сокам- фреш, домашньому хлібу. Вона також рекомендується для заправки дієтичних страв, які готують без солі. Вдале поєднання запашних і цілющих рослин дозволило створити не тільки дивовижну композицію ароматів і кулінарних достоїнств, але і цілий букет лікувальних якостей. Цілющі властивості фітопріправи ТМ «Біоліка» обумовлені її складом. Кожен її компонент здатний підтримати функціонування певних органів і систем, а їх суміш - зміцнити імунітет і поліпшити самопочуття.

Раціональне лікувальне харчування - профілактика багатьох захворювань. Використовуючи наведені рекомендації при виборі і споживанні продуктів харчування, ви зможете уникнути шкідливого впливу їжі на ваше здоров'я і фігуру. Дотримуючись раціональне харчування, підвищується стійкість організму до шкідливого впливу навколишнього середовища, знижується ризик хронічних захворювань шлунка і кишечника. Сердечно - судинних хвороб, здоров'я зубів і волосся.