суглоби ПІД захистом!

Давня тибетська мудрість говорить: «Сильні кістки і гнучкі суглоби гарантують довге і повноцінне життя ».

Наші суглоби - це складна система, що складається з хрящів, зв'язок, сухожиль і м'язів. Як і будь-яка частина людського тіла, вони мають великий запас міцності, однак він не нескінченний. На жаль, сьогодні хвороби суглобів - це найпоширеніші захворювання опорно-рухового апарату. Причому якщо раніше артрози і артрити вважалися недугами людей похилого віку, то сьогодні вони все частіше зустрічаються у людей молодих. Всьому виною малорухливий спосіб життя, незбалансоване харчування, погана екологія, травми суглобів. Щоб убезпечити себе від неприємностей, пов'язаних із захворюваннями суглобів, необхідно з раннього віку застосовувати профілактичні заходи. У нашому організмі все взаємопов'язано - дисфункція одного органу може стати причиною десятка інших захворювань.

Розглянемо більш докладно деякі профілактичні заходи, спрямовані на довге і здорове життя наших суглобів:

-Збалансоване харчування.

У раціоні харчування повинні переважати: свіжі овочі та фрукти (УРБЕЧ, клітковина «Кунжут» - джерело клітковини, вітамінів, мінералів і найбільш природна їжа для нашого організму), складні вуглеводи у вигляді зернових і круп, нежирна білкова їжа, а також джерело ненасичених жирних кислот (горіхи, рослинні харчові масла «Кунжут», «Льон», «Рижик», риб'ячий жир «Омега-3»). Кислоти омега-3 допомагають виробляти організму протизапальні речовини, що знижують біль і запалення при артрозі і артриті.

Слід відмовитися (або звести споживання до мінімуму) від алкоголю, смаженого ( багато жиру і канцерогенів), продуктів, що містять трансжири (майонез, маргарин), кондитерських виробів (багато простих вуглеводів, трансжири). Харчуватися слід в міру, не перевантажуючи травну систему. Якщо ваше повсякденне меню не містить достатньої кількості корисних речовин, то варто приймати природні засоби для зміцнення опорно-рухового апарату (екстракт «живокіст», «Кремній-біол», «Кальціо-біол»).

- Рясне пиття.

Нестача води в організмі призводить до уповільнення процесів метаболізму і до погіршення кровообігу і харчування суглобів. Також зменшується кількість синовіальної рідини в суглобах, що підсилює тертя і призводить до руйнування хрящової тканини. Добова норма споживання води залежить від ваги людини, його фізичної активності, температури навколишнього середовища і в середньому буде дорівнювати 1,5-2,5 л. Пити краще чисту негазовану воду.

- Очищення суглобів - корисна процедура, яка одночасно служить профілактикою суглобових захворювань. Очищення суглобів несе користь всьому опорно-руховому апарату, тому що суглоби скріплюють кістки, допомагають тілу рухатися. Щоб не допустити відкладення солей, зносу навколосуглобових сумок, освіти різних кісткових наростів потрібно щорічно чистити свої суглоби. М'яко і ефективно суглоби очищає комплексний препарат «Артро-біол», «Солянка холмовая», екстракти «вовчого тіла», «Брусниці», «Ялівцю» і «лопуха», фіточай «Кристалічний». Необхідно мати на увазі, що при суглобових болях, кісткових захворюваннях під час очищення біль може посилюватися. Очищення суглобів проводиться після очищення кишечника і печінки. Суглоби легко очищаються, якщо в органах обміну речовин відсутні шлаки і токсини.

- Помірна фізична активність.

Регулярні фізичні навантаження прискорюють обмінні процеси в організмі, поліпшують кровопостачання суглобів, а також укріплюють навколосуглобових м'язи і зв'язки. Особливо зверніть увагу на різні суглобові гімнастики. Для нормального функціонування суглобів і правильного харчування хряща слід чергувати фізичні навантаження, зміцнювати зв'язки, займатися фітнесом, йогою, плаванням, також корисно робити вправи на розтягування. Легкі статистичні вправи допоможуть зміцнити і активно пропрацювати сухожилля і глибокі м'язи.

- Хондроітин і глюкозамін.

Головними елементами для зміцнення і відновлення тканин суглобів є глюкозамін і хондроїтин. Глюкозамін можна знайти в хрящах, м'ясі, твердому сирі. Хондроітин міститься в рибі, в сполучних тканинах тварин (шкірі, хрящах, сухожиллях) .А також у препараті «Хондроітин-біол», з лікувальною метою його необхідно приймати протягом трьох місяців.

Хондроітин є високомолекулярним мукополісахаридом і незамінним компонентом, який бере участь в побудові хрящової тканини. При його дефіциті розвиваються структурні зміни хрящів. У патологічний процес втягуються хрящові прокладки, які грають амортизирующую і стабілізуючу роль. Руйнування суглоба супроводжується запальними процесами в тканинах, які знаходяться близько суглобових зчленувань.

Хондроітінсульфат є найсильнішим хондропротектором, в результаті його застосування відбуваються такі процеси:

- стимуляція хондроцітамі міжклітинної речовини хрящової тканини;

- заміщення або заповнення суглобової рідини;

- гальмування дії лізосомальних ферментів, які сприяють руйнуванню кісток і хряща;

- активація синтезу гіалуронової кислоти, яка відповідає за в'язкість синовіальної рідини і еластичність зв'язкового апарату;

- зміцнення сполучнотканинних структур;

- збереження рідини в товщі хряща;

- поліпшення рухливості зчленувань;

- гальмування утворення фібринових згустків в мікросудинах синовіальної сумки.

Доведено, що хондроитинсульфат знімає запальний процес і має знеболюючий ефект.

- Уникайте надмірних фізичних навантажень і травм суглобів.

Все це може привести до передчасного руйнування хрящової тканини.

Зайва вага - це теж шкідлива навантаження на суглоби нижніх кінцівок, тому від нього слід позбавлятися.

БАЖАЄМО ВАМ МІЦНОГО ЗДОРОВ'Я І АКТИВНОГО ДОВГОЛІТТЯ !!!