Адаптогени - бадьорість, яка завжди з тобою
Взимку, коли ми ослаблені застудами, переохлаждениями і стресами, саме час допомогти своєму організму за допомогою рослин адаптогенів. Відмітна особливість адаптогенів полягає в їх здатності виявляти потужний загальнозміцнюючу дію. При цьому підвищується стійкість організму до всіх без винятку шкідливим факторам навколишнього середовища.
Завдяки вмісту природних адаптогенів, вітамінів, антиоксидантів, імуномодуляторів, фіточай «бадьорить» покращує загальне самопочуття і дарує гарний настрій.
Всі адаптогени об'єднує одне загальне властивість - здатність чинити сильний загальнозміцнюючу дію, підвищувати тонус організму, його працездатність, імунітет і стійкість до несприятливих факторів і хвороботворних агентів. Адаптогени настільки сильно зміцнюють імунітет і підвищують захисні властивості організму, що вони можуть самостійно, без допомоги лікарських препаратів, перешкоджати розвитку багатьох захворювань, тому, адаптогени можна застосовувати не тільки для лікування, але і абсолютно здоровим людям в профілактичних цілях.
Адаптогени допомагають організму справлятися з високими фізичними навантаженнями, швидко відновлюватися після них, а так само легше переносити несприятливі умови зовнішнього середовища: холод, спеку, недолік кисню, різні екологічні забруднення, і навіть перешкоджати розвитку онкологічних захворювань.
тимус і секрет довголіття японців
Але є у адаптогенів ще одне дуже цікаве властивість - вони зменшують втрату маси вилочкової залози. Є такий маловідомий орган в нашому організмі - тимус (вилочкова залоза) - який грає важливу роль у формуванні нашого імунітету. Це невеликий сіро-рожевий орган, м'якої консистенції, у верхній частині грудної клітини. У новонароджених маса тимуса становить близько 15 грамів. Зростання тимуса триває до початку статевого дозрівання, розміри його досягає 16 см в довжину, а маса 20-37 грамів. З віком тимус атрофується, і в старечому віці він ледь відрізнити від навколишнього його жирової тканини. У 75 років середня маса тимуса становить всього 6 грамів - менше, ніж у новонародженого! Така атрофія тимуса - причина значного зниження імунітету і показник старіння організму. Адаптогени здатні перешкоджати зменшення маси тимуса і є одним з важливих способів профілактики старіння.
Дуже люблять адаптогени в Японії. Там суміші адаптогенів додаються в продукти харчування - шоколад, цукерки, в прохолодні напої, жувальну гумку і т.д. В Японії з адаптогенів готують найрізноманітніші страви, на великих заводах коштують автомати, які безкоштовно видають співробітникам газовану воду з сиропом з адаптогенів (що окупається зниженням захворюваності і простоїв). Така пристрасть до адаптогенами - один із секретів довголіття японців.
Традиційний курс адаптогенів - 1-2 місяці, пару раз на рік, краще в холодну пору року. П'ємо адаптогени вранці і вдень - перед сном не п'ємо! І треба мати на увазі одну цікаву властивість адаптогенів - в малій дозуванні вони можуть заспокоювати, у великій - порушувати. Якщо раптом ви потрапили в стресову ситуацію, якщо вам потрібно звикнути до нових, складним для вас умовами, адаптуватися в новому часовому поясі під час подорожі, якщо хочете збільшити опірність організму захворюванням напередодні зими і зберегти свою молодість на довгі роки, пам'ятайте про цих чудодійних помічників , яких дала нам природа - адаптогени!
Здоров'я Вам і Вічної молодості!