ОСНОВНІ ЗАХОДИ ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ ЕНДОКРИННОЇ СИСТЕМИ

Роль гормонів в людському організмі важко переоцінити. Вони відповідають за обмін речовин, впливають на роботу окремих органів і цілих систем. Відповідальні за вироблення гормонів тканини і залози входять до складу ендокринної системи - потужного механізму, який нарівні з імунною і нервовою системами відповідає за нормальне функціонування організму. Якщо один з «гвинтиків» цього механізму виходить з ладу, виникають всілякі недуги. Ендокринна система людини складається з безлічі органів, які відповідають за вироблення гормонів. При дисфункції того чи іншого органу розвиваються ендокринні захворювання.

Найчастіше виникають недуги, коли з ладу виходить:

• підшлункова залоза: ожиріння, цукровий діабет;
• щитовидна залоза: тиреотоксикоз, гіпотиреоз;
• яєчники: кистоз, міома, мастопатія, безплідність;
• паращитовидні залози: гіперкальціємія, гіпопаратиреоз.

Щоб уникнути розвитку ендокринних захворювань, необхідно:

• Збалансувати раціон харчування. Слід віддавати перевагу свіжим, термічно не обробленим продуктам, що містять вітаміни і мінерали, клітковину, незамінні амінокислоти і ненасичені жирні кислоти.

Уникнути розвитку йододефіцитних захворювань допоможуть дари моря, йодована сіль, екстракт "Фукус", "Ламінарія", таб. "Щитонорм-біол",

• Пити якомога більше води (хоча б два-три літри в день).

Часте пиття нормалізує метаболічні процеси і покращує кровообіг. Бажано, щоб їжа і вода не змішувалися в шлунку, тому пити рекомендується за півгодини до їжі.

• Уникати стресових ситуацій. Стрес сприяє викиду адреналіну, а той, у свою чергу, впливає на функціонування наднирників. На тлі постійних переживань виникають загострення захворювань (не тільки ендокринних). Тому, якщо уникнути стресових ситуацій неможливо, слід поміняти своє ставлення до них або вдатися до допомоги седативних зборів - фіточаю «Рівновага», екстракту «Антистрес-біол», таблетованого комплексу «Релакс-біол».

• Займатися спортом. Оздоровча фізкультура позитивно позначається на стані всього організму. Регулярні вправи поліпшують кровообіг і кровопостачання ендокринних залоз, зміцнюють імунітет, прискорюють метаболізм, допомагають боротися з надмірною вагою.

• Відвідувати ендокринолога. Періодичне відвідування лікаря (хоча б раз на рік) корисне навіть при відсутності будь-яких симптомів. Пам'ятайте: чим раніше буде виявлено захворювання, тим простіше буде його вилікувати. Тому здавати аналізи і проходити обстеження потрібно регулярно.

• Зміцнювати імунітет. Лікарі стверджують, що штучне вигодовування негативно позначається на секреторній функції підшлункової залози.

Люди, яких рано відлучили від материнської груді, повинні підтримувати захисні сили організму, щоб запобігти розвитку хвороб.

 Ми пропонуємо цілий арсенал засобів на натуральній основі для підвищення імунітету - УРБЕЧ, таб. «Імуно-біол», екстракт «Елеутерокок», "Оман", "Сосна-Лимон», «Часник», "Чага", олія «Чорний кмин», «Оксі-біол», «Омега-3», концентрат «Він Віта».

Найчастіше зустрічаються захворювання підшлункової та щитовидної залоз.

Препарати для профілактики та лікування хвороб підшлункової залози:

при цукровому діабеті та запальному процесі допоможуть засоби, що містять речовини протизапальної, спазмолітичної, болезаспокійливої дії для нормалізації секреторної і моніторної функції холедоха-панкреатичної системи:

Яблопект «Чистий», таблетки «Цукронорм-біол», «Гепато-біол», «Гастро-біол», «Солянка холмова», «Антиспазм», «Люцерна», екстракти - «Лопух», «Аїр болотний», «Оман», «Полин», Фіточай «Сонячний», свічки «Еконіка»: Ромашка, Софора японська, клітковина «Овесан», «Льон», «Кунжут», «Розторопша », «Гарбуз».

Фітопрепарати широко використовуються для лікування цукрового діабету. Вони здатні забезпечити помірне зниження цукру в крові, сприяти нормалізації обміну речовин, попереджати важкі ускладнення. За своєю цукрознижувальною дією фітопрепарати не можуть на рівних змагатися з синтетичними засобами, проте мають переваги перед ними при лікуванні хворих з латентним  цукровим діабетом або легкої його форми.

Препарати для профілактики та лікування щитовидної залози зараз дуже затребувані. Йод - важливий мікроелемент в організмі людини. Залежно від віку його добова доза різна: ◦грудним дітям потрібно - 50 мкг / добу; ◦дітям від двох до шести років - 90 мкг / добу; ◦дітям і підліткам від семи до дванадцяти років - 120 мкг / добу; дорослим - 150 мкг (у вагітних і годуючих жінок доза піднімається до 200 мкг / добу). Вживаючи звичайні продукти, в середньому, житель України отримує всього 40 - 60 мкг йоду. Так що, як ви розумієте, тільки простими продуктами нам не обійтися.

Заповнити нестачу йоду допоможуть: екстракт "Фукус", "Ламінарія", таб. "Щитонорм-біол", це полівітамінні препарати, в яких є йод та інші мікроелементи і вітаміни, необхідні для належного функціонування щитовидної залози.

Всі відхилення в роботі щитовидної залози вимагають обов'язкової консультації досвідченого ендокринолога, який дасть рекомендації по правильному харчуванню і призначить адекватне лікування.

«Щитонорм-біол» - комплексний фітопрепарат, який надає загальнозміцнюючу, дезінтоксикаційну, седативну, протизапальну дію; нормалізує функцію щитовидної залози та регулює обмін речовин. «Щитонорм-біол» зміцнює нервову систему; зменшує алергічні реакції, знижує нервову збудливість, відновлює саморегуляцію організму, зменшує ризик розвитку пухлинних процесів в щитовидній залозі.

Для профілактики жіночих захворювань (гормональної дисфункції і пов'язаних з цим захворювань молочної залози і матки) рекомендуємо прийом таблетки «7 трав», «Люцерна», Фітовіт «Антиклімакс», «Мастонорм», екстракт «Борова матка», «Брокколі», «Полин», Яблопект «Жіночий».

Дотримуючись східної медицини, в жовтні необхідно займатися профілактикою хвороб ендокринної системи - перш за все щитовидної і підшлункової залози, а також шлунка і селезінки. Допоможе вам в цьому натуральна продукція нашої компанії. Придбати дану продукцію можна в представництвах компанії, також можливе замовлення продукції по телефону - 0675726350.